Se pot folosi boxpaletii din plastic si in domeniul agriculturii?

Se pot folosi boxpaletii din plastic si in domeniul agriculturii?Cu siguranta pentru cei care nu stiu, boxpaletii din plastic pot sa fie utilizati cu success si in domeniul agriculturii, datorita faptului ca acestia sunt realizati din anumite materiale care sunt aprobate pentru uzul in industria alimentara si in agricultura.

Atunci cand discutam despre boxpaleti plastic utilizati in domeniul agriculturii, trebuie sa amintim faptul ca acestia au o forma interioara cu colturi rotunjite, iar peretii sunt netezi, pentru ca se doreste ca fructele si legumele care urmeaza sa fie depozitate, sa fie in siguranta si sa fie protejate cat mai bine.

Un bun exemplu ar fi faptul ca perforatiile pentru ventilatie au forma rotunjita, iar astfel fructele sau legumele de la baxa boxpaletului nu se vor strive datorita presiunii exercitate de incarcarea de deasupra.

Boxpaletii pentru agricultura dispun de supape de evacuare a apei, iar acestea reprezinta o masura de precautie in cazul in care sunt scufundati intr-un baxin cu apa, pentru ca fructele sau legumele sa fie spalate in mod automat.

Acesti boxpaleti din plastic sunt anume realizati astfel incat sa reduca deformarea elastic a containerelor in momentul in care acestea se stivuiesc sau atunci cand se destivuiesc, datorita faptului ca ele se antreneaza in miscarea legumelor sau a fructelor din interior, iar astfel fructele sau legumele pot sa fie deteriorate.

Aici, trebuie mentionat faptul ca deteriorarea este de regula mult mai mare in cee ace priveste containerele din lemn, decat in ceea ce priveste containerele din plastic, iar acesta este si motivul principal pentru care agricultorii opteaza pentru cele realizate din materiale plastice.

Boxpaletii pentru fructe si legume, iar aici putem aminti de exemplu merele, perele, piersicile ori caisele, rosiile, ceapa, castravetii, etc., pot suporta o greutate maxima de 500 kg.

Acesti boxpaleti din plastic pentru legume pot sa fie depozitati unul peste altul, pana cand se ajunge la nivelul de 9 containere.

Daca stam sa facem o comparative intre boxpaletii din lemn, si cei din plastic, trebuie precizat faptul ca boxpaletii din plastic nu retin apa, si au o greutate constanta tot timpul, spre deosebire de cei din lemn, care retin apa, iar in acele momente au o greutate mult mai mare.

Deasemenea, mai este important de amintit faptul ca boxpaletii din plastic utilizati in agricultura sunt realizati din materiale de cea mai buna calitate, iar datorita acestui lucru, ei vor rezista celor mai severe conditii de depozitare, indiferent ca discutam despre depozitarea in depozite cu temperaturi negative, sau ca vorbim despre depozitarea in aer liber.

Ei bine, pana acum am discutat despre boxpaletii din plastic care se folosesc in domeniul agriculturii, insa trebuie metionat faptul ca acestia sunt foarte des intalniti si in cadrul companiilor care activeaza in industria auto, sau in alte industrii.

Companiile care isi desfasoara activitatea in aceste domenii, apeleaza la boxpaletii din plastic pentru depozitarea marfurilor.

Faptul ca acesti boxpaleti se pot stivui, reprezinta un mare avantaj pentru companii, pentru ca astfel se va castiga destul de mult spatiu, care va putea sa fie utilizat in alte scopuri utile.