Obiceiuri de inmormantare din intreaga lume

Obiceiuri de inmormantare din intreaga lumeInmormantarile la care am participat au fost toate la fel. Rudele si prietenii sosesc imbracati in negru si intra in biserica sau in sinagogi pentru o ceremonie sumbra in care se spun rugaciuni, amintirile sunt impartasite si lacrimile sunt varsate.

Participantii merg incet spre masinile lor si formeaza o singura linie in spatele dricului, ajungandu la cimitir unde pun trandafiri pe sicriu chiar inainte de a il cobori in pamant. Apoi, acestia se indreapta catre casa familiei. Mai multe detalii puteti gasi pe Repatriere-Romania.ro.

Antropologul cultural Kelli Swazey impartaseste o abordare diferita in memorializarea celor morti. In Tana Toraja din estul Indonezia, inmormantarea este o afacere speciala care implica intregul sat. Ele pot dura oricat, de la zile la saptamani. Familiile economisesc perioade lungi de timp pentru a avea resursele pentru o inmormantare generoasa, unde bivolul sacrificat va duce sufletul decedatului in viata de apoi.

Pana in acel moment - care poate avea loc ani dupa moartea fizica - ruda moarta este mentionata pur si simplu ca "o persoana bolnava" sau chiar una "care adoarme". Sunt amplasate camere speciale in casa familiei, unde ele sunt hranite simbolic, ingrijite si scoase afara - pentru o buna parte din viata rudelor lor.

Operatiunile funerare sunt profund inradacinate in cultura, iar in intreaga lume traditiile extrem de variate reflecta o larga raspandire a credintelor si a valorilor.

Inmormantarea jazz din New Orleans. Este una dintre imaginile prototipice ale New Orleans, Louisiana: procesiunea funerara, pe acorduri de jazz. Vizand traditiile din Africa de Vest, franceze si afro-americane, funeraliile din New Orleans au un echilibru unic intre bucurie si durere, in timp ce sicriele sunt conduse de o banda marcanta.

Trupa joaca, la inceput, normal, dar, odata ce corpul este ingropat, ei se indreapta spre o nota optimista. Dansul este in general o parte a evenimentului, pentru a comemora viata decedatului.

O ceremonie funerare de jazz din New Orleans este organizata pentru legendarul muzician de jazz Doc Paulin, care a condus cu trompete multe inmormantari in New Orleans. Fotografiile facute de Derek Bridges sunt cele mai sugestive.

Ceremoniile de inmormantare din Coreea de Sud. In Coreea de Sud, implica o lege adoptata in 2000 care impune ca cineva sa ingroape pe cel iubit sa il scoata din mormant dupa 60 de ani. Din cauza diminuarii spatiului de cimitir si a acestei legi, incinerarea a devenit mult mai populara. Dar familiile nu opteaza intotdeauna pentru cenusa. Cateva companii fac margele asemanatoare bijuteriilor de tip turcoaz, roz sau negru. Aceste "margele de moarte" sunt apoi puse in casa.

Multe grupuri etnice din Filipine au practici unice de inmormantare. Oamenii din nord-vestul Filipinelor auaccesorii speciale pe care le leaga la urechi si le pun langa intrarea principala a casei; vecinii lor Tinguian imbraca cadavrele in hainele cele mai bune, le pun pe un scaun si isi pun o tigara aprinsa pe buze.

CaviteƱo, care locuiesc langa Manila, isi inmormanteaza mortii intr-un trunchi de copac scufundat. Cand cineva se imbolnaveste, ei selecteaza arborele unde vor fi in cele din urma inmormantati. Intre timp, Apayo, care traieste in nord, isi ingropa mortii sub bucatarie.