Despre sistemul de incarcare prin inductie pentru iPhone 8

Despre-sistemul-de-incarcare-prin-inductie-pentru-iPhone-8iPhone reprezinta gama de varf a smartphone-urilor din ultimii ani. Dezvoltarea si cercetarea la Apple se fac intr-un ritm alert, asa ca nu trebuie sa ne mire faptul ca inovatiile curg pe banda rulanta. Important este ca pe langa numeroasele inovatii pentru iPhone, trebuie sa se diversifice si modalitatea de incarcare a acestuia.

iPhone 8 are un sistem de incarcare prin inductie, separat de cel de incarcare prin cablu, iar acest lucru a fost confirmat de nenumarate ori, incat pare greu de crezut ca nu va avea sansa de reusita. Desi destul de multa lume isi doreste la iPhone 8 un sistem de incarcare fara fir la distanta, compania Apple pare sa fi ales calea simpla si ofera doar unul de incarcare prin inductie.

Pe baza acestui sistem, iPhone 8 va trebui insa fie plasat pe un pad de incarcare pentru a putea fi incarcat prin inductie, iar Apple il va vinde separat pentru clientii sai. Sistemul de incarcare prin inductie din iPhone 8 este compatibil cu standardul Qi. Practic orice fel de pad de incarcare Qi permite incarcarea unui iPhone.

Acesta reprezinta cel mai mare avantaj al sistemului de incarcare prin inductie al iPhone 8, deoarece orice pad de incarcare Qi practic il va incarca. Clientii care trec de la un smartphone Android cu incarcare prin inductie, vor putea folosi accesorii telefoane pe care le au pentru a incarca iPhone 8 in acest mod. In acest caz, Apple are un mare avantaj.

Un alt mare avantaj al incarcarii prin inductie din iPhone 8, desi nu este foarte sigur 100%, are legatura mai ales cu viteza de incarcare a terminalului. Practic, incarcarea prin inductie la iPhone 8 se face la 15 W, adica mult mai mult in comparatie cu cei 5W pe care este capabil sa ii traga in momentul de fata un iPhone 7 din incarcatoare.

In aceasta idee, incarcarea prin inductie pentru iPhone 8 este mult mai rapida decat incarcarea prin fir. Acest lucru a fost anuntat de diferite zvonuri din ultimii ani. Desi este inca la inceput acest sistem de incarcare prin inductie se stia de cateva luni ca acest tip de incarcare este mult mai rapid decat cel standard.

In momentul de fata, compania Apple inca se afla la stadiul de dezvoltare si cercetare a incarcarii prin inductie pentru modelul iPhone 8, deci practic exista sanse ca anumite modificari sa fie facute si in final sa fie trasa mai putina energie. Totusi, desi incarcarea prin inductie pentru iPhone 8 este la fel de buna precum cea de la distanta, aducand numeroase avantaje pentru utilizatorii de iPhone.

Rezultatele cercetarilor celor de la Apple in aceasta directie sunt foarte importante pentru ca pot produce o adevarata revolutie in sistemul de incarcare al smartphone-urilor de ultima generatie. Este important de inteles ca tehnologia avanseaza foarte repede si marile companii producatoare de telefoane mobile trebuie sa tina pasul cu aceasta, altfel risca sa piarda lupta cu concurenta tot mai acerba intr-un secol care se defineste ca fiind unul al schimbarilor profunde si al vitezei.