De ce sa uitam de bateriile de unica folosinta?

lanterna LED reincarcabilaSuntem intr-o continua era a dezvoltarii personale si a evolutiei tehnologiilor care sunt menite sa ne usureze zilele si stilul de viata. Unul dintre aspectele care pe mine m-au convins ca evolutie tehnologiei are multiple beneficii este aparitia produselor reincarcabile care sa le inlocuiasca cu succes pe cele care utilizeaza bateriile clasice de unica folosinta.

Acest lucru a fost remarcat atunci cand mi-am achizitionat o lanterna LED reincarcabila, fapt care m-a facut sa imi doresc sa scriu acest articol in speranta ca pot sa determin si mai multi utilizatori de lanterne sa faca aceeasi alegere inteleapta.

Chiar daca stiu ca o lanterna alimentata de baterii de unica folosinta, in general alcaline, este alegerea cea mai des intalnita in randul utilizatorilor de lanterne LED, modelele de lanterne reincarcabile sunt din ce in ce mai des promovate si mai introduse intr-o lumina pozitiva, pe piata atat de diversificata. Iata care este parerea mea si ce avantaje consider ca prezinta utilizarea de lanterne reincarcabile: In primul si primul rand, aceste tipuri de lanterne se incarca usor si convenabil. In mod practic, atat timp cat ai o sursa de curent la indemana, nu poti sa ramai cu lanterna descarcata sau fara lumina.

Pentru a fi in ton cu evolutia lanternelor, si modelele de incarcatoare sunt tot mai avansate, iar multe dintre ele sunt astfel concepute incat sa poata sa incarce mai multe baterii de diferite modele. De asemenea, in ceea ce priveste ecologia, castiga in mod detasat noul tip de baterii reincarcabile. Acest tip de baterii produce mult mai putine deseuri, ele avand capacitatea de a fi reutilizate/ reincarcate de sute de ori.

Cei mai multi acumulatori, daca sunt utilizati in mod corect, pot fi extrem de durabili si pot fi reincarcati de pana la aproape 500 de ori! Pe langa acumulatorii lanternelor reincarcabile, bateriile clasice costa atat timp cat si mai multi bani. In ceea ce priveste costul timpului, acumulatorii te scutesc de drumurile la magazine sau de timpul pierdut pe site-urile magazinelor online. Astfel bateriile reincarcabile iti sunt mereu la indemana, sunt mereu langa lanterna ta, iar daca ai o sursa de curent aproape, nu te vor dezamagii cu siguranta.

Bineinteles, este intotdeauna ideal este sa ai un set de schimb, in cazul in care poate intervenii un anumit factor care sa deterioreze acumulatorii detinuti deja. Este drept faptul ca un cost initial al unui incarcator de baterii plus bateriile reincarcabile poate fi mai ridicat decat achizitionarea unei baterii de unica folosinta, este cel mai bine sa privim in viitor, si pe o durata de timp extinsa.

De asemenea, un alt avantaj al acumulatorilor este si faptul ca acestia utilizeaza mai putina energie deoarece reincarcarea este mult mai eficienta de pilda decat costul si energia utilizate pentru producerea unor noi baterii de unica folosinta.

Este bine sa cunoasteti faptul ca bateriile reincarcabile pot sa foloseasca 1,2 volti de energie de-a lungul intregului proces de utilizare, fata de bateriile de unica care incep de la 1,5 volti a caror valoare incepe sa scada doar treptat pana cand se golesc.

In final, vreau sa subliniez ca desi cumparam lanterne profesionale ce dispun de acumulatori reincarcabili au un cost initial mai ridicat, acesta se amortizeaza in timp, din simplul fapt ca nu este necesara achizitionarea de baterii noi la un timp atat de des. Schimbarea acumulatorilot realizandu-se la mai mult de jumatate din timpul normal al nevoii de schimbare al bateriilor normale.