Cumpararea si vanzarea obiectelor la amanet

Cumpararea si vanzarea obiectelor la amanetLucrul cu un magazin de amanet poate fi o afacere buna atat pentru vanzator cat si pentru cumparator, dar nu intotdeauna. In continuare avem cateva sfaturi pentru vanzarea si cumpararea la un magazin de amanet.

Ai un device electronic pe care vrei sa-l vinzi sau doresti sa obtii un imprumut? Cel mai bun loc pentru amanet electronice, este Bestamanet.ro.

Cum sa vinzi ceva unei case de amanet.

Gasiti magazinul de amanet potrivit. Faceti niste cercetari online pentru a vedea ce au spus altii despre lucrul cu magazinele de amanet din zona. Apoi, alegeti un magazin reputat si un broker cu care va simtiti confortabil.

De asemenea, trebuie sa stiti ca unele magazine de amanet se specializeaza in anumite articole. De exemplu, daca aveti o piesa antica, cautati un magazin de amanet care are experienta in cumpararea si vanzarea de articole antice.
    
Decide daca vrei sa amanetezi sau sa vinzi.

Magazinele de amanet va ofera posibilitatea de a alege, astfel incat sa puteti alege dintre cele 2 optiuni si sa cunoasteti avantajele si dezavantajele fiecareia, inainte de a decide. Decizia trebuie sa se bazeze pe o serie de lucruri, inclusiv capacitatea dvs. de a rambursa un imprumut si valoarea pe care o plasati pe elementul pe care il amanetati sau vindeti.

Negocierea.

Intelegeti ca proprietarii magazinului de amanet sunt revanzatori, nu colectionari. Doar pentru ca un colectionar va apreciaza vinilul vintage la 100 de dolari, nu inseamna ca veti primi aceeasu suma de la un broker de amanet. Stabiliti un pret minim inainte de aducerea obiectului, astfel incat sa nu luati o decizie rapida pe care o veti regreta mai tarziu.

Fiti pregatit sa va demonstrati pretentiile. De exemplu, daca aduceti o bijuterie pretioasa, luati in considerare faptul ca un bijutier profesionist poate emite o apreciere in scris, astfel incat sa puteti demonstra valoarea piesei.

Daca elementul ruleaza pe baterii, asigurati-va ca bateriile sunt noi, astfel incat sa puteti arata ca functioneaza. Aducerea obiectelor in ambalajul original este intotdeauna un avantaj.

Afisati lucrurile in cea mai buna lumina posibila. Un strat de praf ar putea avea sens pe o piesa antica de exemplu, dar nu pe o imprimanta sau pe un laptop. Imaginati-va ca urmeaza sa achizitionati elementul – cum ati dori sa arate?

Platiti la timp.

Daca faceti un imprumut, asigurati-va ca ati platit imprumutul plus dobanzile si comisioanele la timp,  dupa cum ati convenit prin contractul cu casa. Daca nu faceti acest lucru veti pierde obiectul amanetat. O alta solutie ar fi sa prelungiti imprumutul, dar va duce la costuri suplimentare.

Cum sa vinzi ceva unei case de amanet.

Cercetati bine piata inainte.

Nu conteaza cat costa un element atunci cand este nou; unele lucruri isi pastreaza valoarea mult mai mult decat altele. Aflati valoarea unui articol in starea sa existenta inainte de a efectua o achizitie.

Negociaza. Fiecare articol va avea un pret, dar acesta ar trebui considerat doar punctul de plecare. Brokerii de amanet au o multime de experienta in negociere, asa ca asigurati-va ca aveti o limita in minte, inainte de a incepe negocierile. De asemenea, intelegeti ca, in general, cu cat valoarea obiectului adus la magazin este mai mare, cu atat mai mult vor fi dispusi sa scada pretul.

Unele case de amanet ofera garantii de autenticitate, dar altele nu. Unele au politici de returnare slabe, in timp ce altii spun ca "toate vanzarile sunt finale". Politicile pot varia pe scara larga, deci cititi cu atentie politicile acestora.