Cum sa faci un content marketing profitabil?

Cum-sa-faci-un-content-marketing-profitabilSa fim cinstiti: crearea continutului consistent, poate fi o mare bataie de cap.

Crede-ne, stim. Dupa activitatea de blogging efectuata aproape zi de zi, pe o perioada de cativa ani, cu peste 4.000 de posturi la activ, am intalnit aproape orice tip de blocaje pe care vi le puteti imagina. Daca esti interesat de optimizare seo articole, acceseaza Smartseopack.com.

Cu toate acestea, nu exista nici o negare a beneficiilor blogging-ului, si de aceea nu va puteti permite sa ignorati angajamentul pe termen lung fata de continut.

Hubspot remarca faptul ca 60% dintre cei care comercializeaza diferite produse sau servicii, listeaza continutul de blog ca fiind prioritatea lor de top. Intre timp, cei care au un blog si se ocupa de acesta in mod constant, primesc in mod regulat cu aproximativ 67% mai multe persoane (vizitatori), decat cei care nu au.

Cu cat esti mai mult pe blog, cu atat este mai probabil sa construiesti o baza de trafic si sa devii leader in timp.

Dar probabil ca deja stiti toate astea, nu-i asa? Intrebarea reala care ii “arde” pe majoritatea comerciantilor este urmatoarea: Cum stiti daca continutul dvs. plateste cu adevarat dividende?

Cum poti sa fii sigur ca primesti cei mai mult bani pentru buzunarul tau, data fiind cantitatea de timp si resursele necesare pentru a crea o postare noua? Daca sunteti un marketer care isi pune sangele, transpiratia si lacrimile in continutul dvs., veti vedea totusi putina rentabilitate a investitiei si cu siguranta nu sunteti singurii.

Doar 41% dintre comercianti vad efectiv o rentabilitate a investitiei (ROI) pozitiva pentru eforturile lor de marketing de continut. Din pacate, vedem asta tot timpul. Exista numeroase motive pentru care continutul dvs. ar putea fi in top, dar exista o problema speciala care afecteaza cei mai multi marketeri cu care lucram. In cele din urma, totul se reduce la modul in care va petreceti timpul.

Cei mai multi marketeri sunt extrem de ineficienti cand vine vorba de timpul pe care il consuma pentru un anumit continut. Iata despre ce este vorba: nu vorbim despre timpul de scris sau de editare. Concepem in mod regulat posturi pe blog de calitate in termen de doua ore sau chiar mai putin, fara nici un efort.

Sansele sunt ca si tu sa poti face asta, chiar daca nu ai experienta noastra. Ineficienta vine din modul in care tratam continutul acestor postari, dupa ce am reusit sa  “lovim” publicul tinta. La urma urmei, puteti face totul ok in ceea ce priveste optimizarea pe pagina si putin sau chiar deloc in ceea ce priveste atragerea angajamentului cititorilor, ceea ce nu este chiar bine.

Intr-o epoca in care sunt publicate mai mult de 2 milioane de postari de blog pe zi, promovarea este piesa cruciala a puzzle-ului de marketing care este atat de important, dar de cele mai multe ori nefolosit la adevarata sa valoare.

Daca nu va faceti timp pentru a „stoarce” la maximum continutul in ceea ce priveste promovarea, veti pierde pe termen lung.

Daca doriti sa vedeti rezultate reale din continutul dvs., din mai multe actiuni si comentarii ale potentialilor utilizatori in ceea ce priveste continutul livrat de dumneavoastra, probabil ca este timpul sa reganditi cum va petreceti timpul creand continut.