Cum sa faci economii atunci cand inchiriezi o masina?

Cum-sa-faci-economii-atunci-cand-inchiriezi-o-masinaAi de gand sa inchiriezi o masina in vara asta? Ar trebui sa-ti faci o rezervare inca de pe acum. Pentru inchirieri auto Timisoara, intra pe NovumTimisoara.ro.

Pe masura ce sezonul cald se apropie, preturile la firmele de rent a car vor creste si ele destul de mult, ajungand la un varf absolut in lunile Iunie si Iulie. In general, ratele sunt cu 30-50% mai scumpe in luna Iulie, spre deosebire de luna Martie de exemplu. Iata cateva sfaturi pentru a face economii cu inchirierea unei masini.

Incearca sa colaborezi cu branduri mai putin cunoscute. Vom lua exemplul USA. Este perfect valabil si la noi. Daca locuiesti in Statele Unite, incearca sa eviti brandurile majore – Avis sau Hertz si cauta agentiile independente, asa cum ar fi Payless sau Fox Rent a Car.

Datorita faptului ca acestea din urma au costuri de operare mai mici, masinile inchiriate de la aceste firme au taxe cu pana la 15-30% mai mici, decat cele ce pot fi inchiriate de la marile companii.

O alta companie cu un nume nefamiliar (cel putin pentru majoritatea americanilor), este firma germana Sixt, care a inceput sa-si deschida mai multe filiale  in marile orase din Statele Unite.

Pentru a face un branding consistent firmei, cei de la Sixt au ales sa ofere discount-uri foarte mari la toate masinile inchiriate – BMW, Mercedes-Benz sau Wolkswagen. De exemplu, un Mercedes-Benz C Klasse de la aceasta companie, te va costa 39 de dolari pe zi la sfarsitul lunii Mai, in timp ce aceeasi masina inchiriata de la un gigant precum Hertz, te va costa aproape dublu in aceeasi perioada.

Cauta toate promotiile si discount-urile virtuale.

Analizeaza foarte bine toate discount-urile si cupoanele de reduceri, pe toate site-urile de rent a car. Aceste firme de rent a car ofera discount-uri destul de mari clientilor mai vechi, dar si noilor sositi, in functie de anumite promotii. Nu te opri insa aici.

Majoritatea firmelor mari, ofera si combinatii de astfel de discount-uri, trebuie doar sa combini un cod de cupon cu unul de discount.

Verifica toate ratele companiilor de rent a car, folosind website-uri de genul Autoslash.com. Astfel de site-uri, au capabilitatea de filtrare si de cautare dupa cea mai mica rata posibila, luand in calcul si cupoanele disponibile pana la data de inchiriere efectiva.

O astfel de cautare poate fi folosita in 2 feluri: poti verifica / urmarii preturile unei anumite companii sau poti rezerva o inchiriere direct prin Autoslash, acest website colaborand deja cu Payless, Fox, Sixt si E-Z Rent a Car. Daca site-ul va gasi anumite discount-uri sau promotii in curs le va aplica si iti va afisa pretul final.

Evita aeroportul.

Nu inchiria niciodata direct de la aeroport, este mult mai scump. Intereseaza-te de firmele de rent a car din apropierea aeroportului si fa o rezervare la una dintre aceste firme. Costurile vor fi cu 20 pana la 50 de procente mai mici si poti gasi masini destul de bune chiar si la aceste preturi.