Cum sa faci clientii SEO sa vina la tine - gata sa comande serviciile tale

Cum sa faci clientii SEO sa vina la tine

SEO este greu. Concurenta pentru clientii de varf este brutala. Consultantii SEO care se confrunta cu dificultati cred adesea ca exista un "secret" pentru a castiga noi afaceri. Campanii de e-mail directe. Plata pe clickp la anunturi online. Apelare potentiali clienti. Realizarea unei analize initiale gratuite. Ei incearca totul. Functioneaza (intr-un fel). Dar nu foarte bine. Aveţi incredere in noi; nu exista nici un secret.

    Procesul este foarte simplu, asa cum o voi dezvalui in acest articol. Este exact modul in care am inceput sa fiu consultant SEO - fara contacte sau conexiuni, fara buget sau bunuri de marketing online, fara sa trebuiasca sa iau telefonul si sa solicit interlocutorului sa faca o afacere noua.

    Daca sunteti un consultant SEO care ar dori sa invete cum sa:
•     faca clientii sa il contacteze, mai degraba decat sa-i urmareasca.
•     pastreze tarifele ridicate si sa evite concurenta.
•     se diferentieze de competitie

    Dupa ce ati studiat acest ghid, veti sti exact cum sa obtineti noi clienti care sa va angajeze - si sa va plateasca bine - pornind de la toate lucrurile pe care le-am enumerat ca pregatire preliminara pentru strategia de optimizare SEO. Pe scurt, aceasta se reduce la: concentrati-va pe a deveni un consilier de incredere si veti putea sa va alegeti clientii.

    Odata ce ai invatat reteta pentru a inspira incredere potentialilor clienti, nu vei mai avea grija ca in cele din urma clientul a ales un alt furnizor in locul tau.
Cum poti incepe sa faci asta? Indiciul consta in a fi bazat pe propriile tale puncte forte - ca expert SEO!

    Cum va poate ajuta SEO sa inspirati incredere
    In mod conventional, consideram SEO ca fiind doar o metoda de atragere a mai multor vizitatori pe un site web, generarea de clienti potentiali si vanzari. Dar SEO nu trebuie sa fie doar de a face mai multi bani. Poate chiar sa va ajute la cresterea marcii dumneavoastra si sa va faca sa fiti angajat sau recrutat mai usor.
Ganditi-va la asta din perspectiva clientului dumneavoastra, pentru o clipa.

Ati afirmat ca veti obtine o vizibilitate mai mare in motoarele de cautare. Cum vor evalua clientii promisiunea facuta? Cercetand acreditarile online, desigur!

    Puteti fi gasit pe Google? Sunteti dumneavoastra si site-ul avut usor de gasit prin intermediul unei cautari Google? Asta depinde de cat de eficient l-ati optimizat pentru motoarele de cautare.

Deci, asigurati-va ca informatiile pe care le gasesc ii va impresiona, mai degraba decat sa ii inspaimante! Daca vor cauta pe Google numele dumneavoastra sau specialitatea dumneavoastra si nu vor gasi rezultate pozitive care sa va prezinta intr-o lumina favorabila, atunci cum pot avea incredere ca abilitatile dumneavoastra vor functiona pentru companie si afaceri?

    Deci introduceti numele dumneavoastra in Google si vedeti ce se intampla. Ce spun rezultatele de cautare despre dumneavoastra si expertiza SEO? Va arata ca un profesionist cu experienta, cu abilitati si talent? Apare imaginea unui adevarat expert SEO?

Daca nu, implementati propriile tehnici de SEO pentru a face acest lucru. In orice piata de munca, prezenta dumneavoastra digitala pe Internet serveste drept carte de vizita. In calitate de specialist in SEO, acesta are un rol mai important, devenind un studiu de caz in timp real al abilitatilor, talentelor si experientei dumneavoastra.

    Cum sa va diferentiati?

    Este de la sine inteles ca ar trebui sa fiti intr-adevar un specialist in SEO inainte de a incerca sa fiti angajat de un client important.Dar asta nu este suficient. Inca mai trebuie sa va departati de ceilalti care se lupta pentru afacerea acelui client. Trebuie sa invatati sa va diferentiati.

•     iesiti in evidenta precum cineva special.
•     fiti distinctiv in anumite moduri importante.
•     aratati talente unice sau abilitati rare care conteaza pentru un client.

    Daca reusiti acest lucru, veti fi in curand in pozitia de invidiat de a avea clienti care va vor angaja pentru proiectele lor SEO.

    Dezvoltati-va profilul online

    Chiar din momentul in care am inceput sa gasesc clienti SEO, construirea unui profil digital demn de incredere a fost prioritatea mea principala. Acesta nu este un proiect de rezolvare rapida, o singura data.

Adesea dureaza luni sau chiar ani, pentru a stabili o prezenta impresionanta pe Web. Deci, incepeti imediat si continuati sa il dezvoltati treptat in timp. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le tineti minte pe masura ce lucrati in profilul dumneavoastra:

•     Unde doriti sa fiti in 3 ani? Sau 5?
•     Care este domeniul dumneavoastra de expertiza?
•     Cum puteti construi o pozitie dominanta in acest domeniu?
•     Ce puteti face astazi?
•     Cum veti continua sa cresteti?
    Nu conteaza de unde incepeti azi. Va fi nevoie de timp si efort pentru a va construi profilul. Nu pierdeti timpul. Incepeti acum.

    Blog, Blog si ... Blog!
    Una dintre cele mai bune modalitati de a va separa de ceilalti in campul dumneavoastra este sa impartasiti cunostintele dumneavoastra de expert si sa va conectati la persoane astfel:
•     Ajutandu-i.
•     Oferindu-le sfaturi gratuite.
•     Oferind fara a astepta nimic in schimb.
    Si cea mai usoara si mai eficienta abordare este prin publicarea unui blog gazduit pe propriul domeniu.

    Pe blogul dumneavoastra creati si distribuiti continut impresionant, extins, bine cercetat si extrem de valoros, care este relevant pentru publicul vizat. Faceti-o in mod consecvent. In timp, veti deveni o de incredere in acest domeniu. Acest lucru ar trebui sa fie usor - deoarece sunteti deja un expert si veti scrie sau vorbi despre domeniul dumneavoastra de specializare. Pentru a va maximiza impactul, bazati-va continutul in functie de urmatoarele intrebari:

•     Pentru cine scrieti?
•     Ce puteti face pentru a le face sa conteze?
•     Cum vor arata abilitatile, talentul si expertiza dumneavoastra?
•     Care sunt problemele cu care se confrunta audienta dumneavoastra?
•     Cum ii pot ajuta serviciile dumneavoastra?
•     Ce rol veti juca in calatoria spre succes?
    
Cand definiti publicul dupa interesele lor, intelegeti nevoile si grijile
acestora si le combinati cu cercetarea cuvintelor cheie care va ajuta sa descoperiti intentia utilizatorului (motivul pentru care viziteaza site-ul dumneavoastra), continutul dumneavoastra va straluci si va straluci ... si veti castiga repede increderea oamenilor.

    De asemenea, prin utilizarea unor instrumente SEO puteti optimiza continutul dumneavoastra astfel incat acesta sa se situeze pe o cautare Google pentru cele mai relevante cuvinte cheie. Aceste instrumente va permit sa evaluati alti furnizori de pe piata, sa descoperiti ce fac si sa va ajute sa elaborati o strategie pentru a concura impotriva lor si pentru a castiga. Totul suna bine in teorie, dar ... Este chiar posibil sa realizati acest lucru? Da.

    Oferirea gratuita de continut gratuit va ajuta sa construiti un bun important: increderea. Asa este. Oamenii au incredere in mine ... chiar inainte sa ma contacteze pentru prima data!

    Deoarece au auzit deja ca vorbesc la un eveniment sau citesc postarile din blog, sunt dornici sa inceapa sa lucreze cu mine. Si atunci cand ma cauta Google, ei descopera ca am diverse calitati si exeperiente in domeniu si toate acestea maresc increderea in experienta mea - facilitand astfel lucrul la proiecte ulterior.

    Calitatea surclaseaza cantitatea - de fiecare data

    Este o greseala sa strangeti un volum mare de continut in convingerea ca acesta functioneaza cel mai bine pentru a convinge clientii despre abilitatile dumneavoastra.

    Astazi, exista un potop de continut online bun. Pentru a va separa, trebuie sa furnizati continut remarcabil. Felul de continut care face cititorii sa se aseze si sa ia notite - pentru ca este perfect adaptat nevoilor lor, solutioneaza cele mai mari probleme si ofera solutii elegante si eficiente.

    Pentru a crea acest tip de continut necesita timp, efort si atentie. Cantitatea nu conteaza la fel de mult ca si calitatea. Producerea unui continut extraordinar si asigurarea ca acesta ajunge la perspectivele dumneavoastra ideale este provocarea de a cuceri.

    Faceti-o in mod consecvent

    Atunci cand creati si distribuiti in mod constant continuturi remarcabile in timp, veti deveni recunoscut ca fiind autoritatea suprema din nisa sau din industrie. Sa fii cunoscut ca fiind "cel mai bun" intr-o (sau mai putine) zone este mai bine decat sa fii "mediu" in multe (sau toate).

    Pentru a scoate in mod regulat continuturi extraordinare, trebuie sa aveti o abordare disciplinata. Lucrati cu un calendar editorial pentru a determina frecventa optima de publicare. Stabiliti si respectati termenele limita pentru a lansa fiecare articol sau post de blog. Optimizati-va continutul pentru a va pozitiona bine pentru termenii de cautare si cuvintele cheie relevante si profitabile.

    Si nu pierde din vedere obiectivele care stau la baza, si anume:
•     Construiti si intariti marca personala.
•    Atrageti persoane care sunt clientii cei mai buni.
•     Creati o impresie puternica in ceea ce priveste experienta dumneavoastra.
•     Explicati cum ii puteti ajuta.
•     Castigati increderea lor.

    Scopul dumneavoastra ar trebui sa fie acela de a deveni:
•     Un consilier de incredere.
•     O sursa sigura de consultanta si pentru informatii de calitate.
•     Un expert SEO bine conectat si actualizat.
•     Un consultant care poate ajuta companiile sa creasca prin SEO.

    Marele premiu este increderea

    Prin executarea perfecta a strategiei dumneavoastra de SEO, veti castiga cu usurinta increderea publicului dumneavoastra tinta - intreprinderile care cauta servicii SEO. Acesta este momentul in care toata munca voastra dura se plateste. Clientii va contacteaza si sunt deja gata sa cumpere.

Trebuie doar sa fiti de acord cu bugetul! Si este mai usor sa lucrezi cu clienti noi. Deoarece au deja incredere in dumneavoastra, va dau de buna voie acces la date sensibile sau pot discuta strategii de afaceri confidentiale, ceea ce face ca activitatile dumneavoastra de SEO in numele lor sa devina mai eficiente. Nimic din toate acestea nu s-ar intampla fara a crea mai intai incredere.

    Acesta este motivul pentru care recomand insistent ca consultantii SEO sa fie mai deschisi pentru a-si impartasi cunostintele si pentru a investi in oamenii pe care spera sa ii coopteze drept clienti.