Cum sa amanetezi o tableta?

Cum-sa-amanetezi-o-tabletaAm vorbit despre amanetarea telefoanelor, in acest articol vom vorbi despre amanetarea tabletelor. Lucrurile sunt destul de asemanatoare, pentru ca aceste 2 device-uri se aseamana foarte mult. Pentru amanet telefoane la preturi avantajoase, intra pe BestAmanet.ro.

Amanetarea unei tablete este un lucru foarte usor, mai ales pentru faptul ca majoritatea caselor de amanet le vor accepta, daca sunt intr-o conditie buna. Asta se intampla datorita cererii foarte mari pentru astfel de device-uri, tabletele fiind unele dintre cele mai cautate device-uri de la casele de amanet.

Cu toate astea, trebuie sa fim realisti. Tabletele sunt ca orice alt obiect ce poate fi adus la o casa de amanet. Exista unele mai bune si unele mai proaste, unele branduri mai dezirabile si unele de care nu ti-am recomanda sa te atingi, nici macar daca nu ai altceva de ales.

Astea fiind spuse, unele dintre regulile de baza care se aplica atunci cand vrei sa amanetezi un telefon, se aplica si la amanetarea unei tablete, mai ales daca vrei sa obtii un imprumut bun.

Sfaturi pentru amanetarea unei tablete.

Primul lucrul pe care trebuie sa il faci, este sa iti cureti cat mai bine tableta. Fa-o ca noua daca se poate.

Tabletele care nu prezinta zgarieturi sau alte defecte estetice, vor fi imediat preluate de catre casa de amanet, avand sanse mult mai mari sa se vanda foarte rapid. In acelasi timp, vei obtine un imprumut mult mai bun pentru o astfel de tableta, decat daca ai incerca sa lasi la casa de amanet o tableta care arata deplorabil.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa cureti foarte bine tableta folosind o carpa din microfibre si eventual o solutie de curatat speciala pentru astfel de device-uri electronice.

Procesul este destul de simplu si nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 5-10 minute. Aceste 5-10 minute pot face insa diferenta dintre o tableta pe care vei obtine un pret derizoriu si una pe care vei obtine pretul / imprumutul corect.

Dupa ce ai terminat de curatat tableta, iti sugeram sa scapi de toate datele importante pe care le ai stocate in memoria tabletei sau pe cardul de memorie aferent (daca ai de gand sa-l vinzi si pe acesta impreuna cu tableta, etc.).

Si acest proces este foarte simplu dar daca nu te pricepi, este foarte usor sa gasesti un prieten sau o ruda care o pot face foarte rapid, in locul tau. Ultima solutie ar fi sa duci tableta la un service, dar te va costa ceva bani aceasta operatiune.

Poti cauta si tu tutoriale pe internet despre cum se face acest lucru si te asiguram ca va fi foarte usor de aflat si de realizat cum se face o resetare/formatare/ completa, cu copierea datelor in prealabil, pe un alt suport.

Nu in ultimul rand, asigura-te ca ai toate accesoriile care au venit impreuna cu tableta ta, de la producator. Astea inseamna toate cablurile usb, incarcatorul de priza, cutia (daca o mai ai) sau manualul de utilizare. Toate acestea, vor ridica valoarea tabletei si iti vor permite sa obtii o suma/imprumut mai mare pe ea.