Ce optiuni ai atunci cand ti se strica telefonul?

Ce-optiuni-ai-atunci-cand-ti-se-strica-telefonulDaca ti s-a stricat telefonul, nu dispera. Ai suficiente optiuni la dispozitie, pentru a-l aduce la starea initiala. Cauti reparatii telefoane pentru toate marcile si modelele? Intra pe Service-Gsm.ro.

Majoritatea defectelor care apar la un smartphone pot fi reparate chiar de catre tine, daca ai rabdare si stii ce faci. Desigur, nu vorbim aici despre defectiuni hardware majore, care pot fi reparate numai la service-uri specializate (se scoate placa de baza si se inlocuieste cu alta sau se inlocuiesc alte parti componente, etc.).

Daca este vorba insa despre defectiuni minore (blocaje, functionarea defectuoasa a aplicatiilor, virusi sau alte bug-uri), acestea pot fi depanate si de catre tine, fara a fi nevoie sa cheltuiesti sume insemnate pentru acest lucru. Sa trecem mai departe:

1.    Repara-l singur.
Aceasta optiune este cu siguranta prima care iti vine in minte, mai ales daca nu esti un novice in utilizarea unui telefon mobil. Daca problema sau bug-ul recent aparute sunt de natura software (sunt provocate mai degraba de un soft recent instalat pe telefon) si nu se remediaza in cazul unui hard-reset, atunci cel mai probabil este o problema mai grava, care are nevoie de o verificare mai complexa.

Daca ai o problema hardware la nivelul ecranului (display spart sau crapat) il poti inlocui si ai practic un telefon nou, care va functiona la fel ca inainte. Trebuie sa cauti online piesele necesare (asigura-te ca sunt originale si perfect compatibile cu modelul tau) si poti incerca sa le inlocuiesti pe cele cu probleme.

2.    Du-l la un service autorizat.
Daca nu ai mai avut de-a face niciodata cu nici un fel de depanare, cel mai probabil nu te vei incumeta sa-ti repari telefonul singur. In acest caz, iti recomandam sa-l duci la un service autorizat, unde smartphone-ul tau va fi diagnosticat de specialisti si reparat in cel mai scurt timp.

Aceasta operatiune te va costa pretul componentelor de schimbat + manopera tehnicianului care ti l-a depanat si/sau alte taxe ale service-ului respectiv. Daca reparatia este una vitala (trebuie inlocuita placa de baza pentru ca s-a ars, de exemplu), atunci cu siguranta nu merita sa astepti incercand alte metode, telefonul trebuie dus cat mai rapid la un service.

In acest caz iti recomandam sa contactezi service-ul si sa ceri specialistilor de acolo o estimare a costurilor totale, pentru reparatia telefonului tau.

Poti face acest lucru contactand mai multe service-uri, pentru a putea face o comparatie informata despre preturile si taxele suplimentare practicate de acestea, ca sa te poti decide pe care sa-l alegi. Daca un service are oferte foarte tentante, cu preturi de manopera sau ale componentelor foarte mici, exista o sansa foarte mare ca aceste componente sa nu fie unele originale.

Intreaba la telefon despre provenienta pieselor, inainte de a duce smartphone-ul la service-ul respectiv. Daca piesa ta originala va fi inlocuita cu o copie realizata pe vapor, este posibil ca telefonul tau sa functioneze ok un timp, dar mai mult ca sigur se va strica destul de repede si va trebui sa platesti din nou.