Ce este un VPS?

Ce este un VPS?Pentru a intelege VPS hosting, trebuie practic sa stiti ce este hostingul si ce este un server virtual privat (VPS). Acest articol exploreaza pe scurt ambele subiecte ca o serie de fapte. Pentru cele mai bune servicii de gazduire recomandam Gazduire Enterprise.

Gazduirea web ofera companiilor serverele de care au nevoie pentru a ajunge online. 

Gazduirea de web este serviciul de furnizare de planuri de infrastructura legate de Internet a intreprinderilor si nu numai. Organizatiile care nu dispun de centre de date proprii, care doresc sa se miste repede pentru a incepe un proiect sau nu doresc sa gestioneze serverele insisi vor folosi o gazda web pentru spatiul de server, intretinerea fisierelor si serviciile online.

Gazduirea web este impartita in trei categorii majore.

Gazduire web este, in general, de asemenea, uneori numita spatiu de gazduire sau pur si gazduire. Cu toate acestea, oamenii vor vorbi despre gazduire in ceea ce priveste categoria individuala - dintre care cele mai importante sunt:

  • shared hosting: multe conturi pe o masina fizica cu un singur sistem de operare si resurse negarantate. (cel mai mic cost)
  • VPS hosting: un numar mai mic de conturi per masina, fiecare dintre ele avand propriul sistem de operare si resurse garantate. (costuri putin mai mari decat cele partajate)
  • hosting dedicat: un cont pe masina. (costuri semnificativ mai mari decat cele partajate)

Referitor la tema noastra de VPS, dupa cum puteti vedea mai sus, gazduirea VPS este in mod fundamental un efort de a gasi "cele mai bune solutii combinate" - terenul intermediar intre flexibilitatea si puterea unei gazduiri dedicate si accesibilitatea unei gazduiri comune.

Multi oameni vin la companii de gazduire web pentru viteza.

Adesea, companiile folosesc furnizorii de gazduire web pentru accesul la conexiunile rapide ale acestora. Daca o organizatie avea sa gazduiasca propriile servere, ar fi costisitor sa se obtina acces la retele de date similare puternice. Practic, afacerea care achizitioneaza servicii de gazduire utilizeaza costul partajat al unei conexiuni rapide la Internet pentru a stoca si a servi fisierele sale atat intern cat si extern.

Gazduirea web este o industrie creata initial de Internet.

Cand Internetul a devenit pentru prima oara disponibil public ca serviciu de piata in masa (la inceputul anilor 1990), cei care erau interesati sa creeze site-uri web trebuiau sa aiba servere proprii. Deoarece serverele sunt costisitoare, iar intretinerea acestora poate fi extrem de tehnica, a existat o potentiala nevoie de afaceri pentru gazduirea web. Cu toate acestea, primul pas a fost construirea de servere si crearea de pachete de gazduire web care sa raspunda nevoilor multor utilizatori la cel mai mic cost posibil.

Gazduirea web a devenit indispensabila pentru satisfacerea unei nevoi comune a afacerii. 

Web hosting a devenit o afacere cand a devenit clar ca (ne surprinzator pentru noi acum) nu toata lumea vrea sa gazduiasca un server in sine. Ideea de baza de afaceri, in primele zile, a fost ca ar fi o afacere buna sa cumperi servere si sa inchiriezi resursele acestora la un cost redus pentru clientii care doresc sa ruleze un site web - indiferent de care.