Care sunt principalele religii in China?

Care-sunt-principalele-religii-in-ChinaFiecare persoana are o religie si fiecare persoana este inmormantata dupa regulile religiei in care se afla. Uneori este nevoie si de transport decedati pentru a duce persoana la cimitir sau la locul in care aceasta va fi inmormantata in diverse moduri.

In acest articol ne-am decis sa va prezentam ce religii exista in China pentru ca cei mai multi oameni cred ca toti chinezii sunt budisti. Ei bine acest lucru nu este adevarat si exista mai multe tipuri de religii acceptate de chinezi asa cum veti putea vedea in cele ce urmeaza.

Budismul a ajuns in China in secolul I din era noastra si a devenit o religie foarte populara avand cea mai mare influenta printre chinezi din secolul IV. Aceasta religie are la randul sau mai multe ramificatii si este budismul de limba chineza, de limba bali si de limba tibetana. La noi in tara sunt peste 200000 de calugari budisti care isi desfasoara activitatea in peste 1300 de tempe si 33 de institute.

Budismul tibetan este asa cum am spus o ramura a budismului si este larg raspandit in regiunea autonoma Tibet si in Mongolia Interioara sau in provincia Qinghai. Sunt mai mult de  7 mil de locuitori care au nationalitate tibetana, mongola, menba, yugu, loba si sunt adepti ai acestui tip de budism.

In districtele de nationalitate tai si jingbo se practica budismul de limba bali care aare mai mult de 1 milion de adepti de diverse nationalitati cum ar fi tai, bulang, wa si achang. Locuitorii de nationalitatea han adera in general la budismul de limba chineza si se gasesc in diverse regiuni din tara.

Taoismul  o religie autohtona ce dateaza inca din secolul II. Taoistii preiau cultul antic fata de natura si de stramosi. In timpul istoriei exista mai multe secte. Pentru ca nu era o ceremonie pentru admitere a credinciosilor acum este destul de greu sa estimam ce numar au acestia. In prezent sunt peste 1500 de temple in care se afla peste 25000 de maestri taoisti.

In momentul in care discutam despre taoism nu putem sa nu vorbim si despre muntele Wudang care se afla in zona de nord vest a provinciei Hubei aflate in centrul Chinei. Acest munte este locul sfant pentru taoisti si legenda spune ca un imparat, Zhengwu, despre care se considera ca a avut aici o viata de ascetica, a devenit in final zeu.

Aici este si locul de origine al practicantilor Taijiquan. In locul acesta functioneaza acum si o scoala de arte martiale si toti taoistii de aici pot practica Taijiquan. Pe munte se pot gasi mai multe cladiri antice care sunt construite in timpul dinastiilor feudale.

De asemenea acest munte este o destinate turistica foarte renumita. Zona are suprafata totala de 321 de kmp si da vizitatorilor multe peisaje si monumente istorice. Tot aici este si tezaurul cultural din China si centrul de activitati taoiste in intreaga tara.

Conform cu documentele istorice islamismul este adus aici in secolul 7 de catre locuitorii de nationalitati precum ugura, kerkez, uzbek, hui etc.