Alegerea bicicletei potrivite pentru copii

Alegerea-bicicletei-potrivite-pentru-copiiPentru unii parinti, alegerea unei biciclete potrivite pentru copiii lor este o misiune nu tocmai usoara, motiv pentru care tin cont de anumite criterii, pentru a alege bicicleta potrivita. Din fericire, exista o oferta generoasa de biciclete pentru cei mici, la preturi avantajoase, potrivite pentru toate buzunarele, astfel incat sansele de a gasi biciclete copii ieftine si cat mai practice pentru copii sunt din ce in ce mai mari.

Atunci cand dorim sa achizitionam biciclete copii Arad, este bine sa tinem cont de varsta si greutatea acestora. Astfel, daca copilul cantareste 25 de kilograme, atunci bicicleta nu poate depasi 10 kilograme. In cazul copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani,  bicicletele recomandate sunt cele fara pedale sau tricicletele. De asemenea, este bine ca presiunea din anvelope sa fie cat mai mica.

Cu ajutorul site-ului www.alkids.ro, puteti descoperi o gama diversificata de biclete, atat din categoria biciclete copii ieftine, cat si biciclete la preturi mai mari, in functie de dorintele fiecarui client. Daca pentru copiii cu varste intre 1 si 4 ani sunt potrivite bicicletele fara pedale, odata ce au ajuns la varsta de trei anisori pot fi folosite si bicicletele cu roti de 12, 14 sau 16 inch, ce pot fi utilizate pana la varsta de 5 ani.

Biciclete cu rotile de 12 si 14 inch sunt recomandate copiilor a caror inaltime se situeaza intre 90 si 100 centimetri, fiind echipate standard cu roti ajutatoare, insa cele cu roti de 16 inch sunt ideale pentru copii cu o inaltime cuprinsa intre 105 si 115 centimetri. In cazul acestor biciclete, rotile ajutatoare nu sunt indicate in mod special. Astfel, inaltimea joaca un rol important in alegerea bicicletei perfecte pentru copilul tau.

Daca varsta copilului tau este cuprinsa intre 5 si 8 ani, atunci alegerea bicicletei este si mai dificila ca pana la varsta de 5 ani, deoarece exista o gama variata de biciclete, atat bicilete ieftine pentru copii, cat si la preturi mai ridicate. Astfel, pentru copiii a caror inaltime variaza intre 1.15 si 1.25 metri, sunt potrivite bicicletele a caror roti sunt de 18 inch. Copii cu inaltimi intre 1.20 si 1.40 pot folosi o bicicleta cu roti de 20 inch, iar in acest caz se pot alege si sisteme de transmisie complexe, cu schimbator de pinioane.

Totodata, in cazul acestor biciclete, greutatea este mai mare, datorita existentei vitezelor, motiv pentru care este indicata evitarea bicicletelor cu suspensie ce fac parte din aceasta categorie, pentru a alege o bicleta mai usoara, a carei greutate trebuie sa nu depaseasca 10 kilograme. In acest fel confortul copilului dumneavoastra este sporit.

O alta categorie de bicilete pentru copii este cea cu roti de 24 inch, potrivite pentru copii cu varste intre 8 si 11 ani. Inaltimea ideala pentru aceste biciclete variaza intre 1.35 si 1.55 metri. Acestea se aseamana cu bicicletele cu roti de 26 inch, care sunt si cel mai des intalnite. Greutatea indicata in cazul acestora este de 13 kilograme, costul acestora fiind mai mare, datorita suspensiilor performante, a sistemelor de transmisie complete si a franelor pe disc ce fac parte din echiparea lor.

Din fericire, pe site-ul www.alkids.ro oferta de biciclete este generoasa, la preturi cat mai avantajoase, astfel incat sa puteti achiziona bicicleta potrivita pentru copilul dumneavoastra, la un pret accesibil.

Citeste mai multe despre biciclete :

1.Cum au intrat bicicletele în lumea mondenă a Ardealului habsburgic
2.Olanda, ţara cu mai multe biciclete decât oameni
3.Beneficiile mersului pe bicicletă pentru copii
4. Pro sau contra mersului pe bicicletă în parc?
5.Cum sa va orientati in ”JUNGLA” modelelor de biciclete copii ?